Milieu

Fietsen herstellen betekent ook afval produceren.

Bij Van Extergem bikes respecteren we het milieu door goed te sorteren. Naast de gewone afvalstromen (papier en karton, plastiek, metaal, …) maken we ook gebruik van volgende services:

Bebat

Waarom moeten we batterijen recycleren?

Wist je dat we met de grondstoffen van 13 batterijen een brilmontuur kunnen maken? En met 120 een gieter? Bebat geeft elke batterij een nieuw leven door er alle metalen en andere grondstoffen uit te halen en ze opnieuw te gebruiken in andere toepassingen.

Bij Van Extergem Bikes worden lege batterijen veilig opgeslagen in een speciaal daarvoor ontworpen container. Bebat zorgt voor veilig vervoer en verwerking van de batterijen.

Schwalbe recycling service

In de zomervakantie zijn fietsbinnenbanden zeer gegeerd bij de jeugdverenigingen. Op kamp gebruiken ze binnenbandem onder andere om schommels en torens mee te sjorren.

Niet alle binnenbanden krijgen nog een vrolijk levenseinde en worden naar het containerpark gebracht. Vanaf september werken we samen met Schwalbe om de binnenbanden bij hen te laten recycleren.

Een Schwalbe binnenband is 100 % recyclebaar. Wij kunnen het gerecyclede materiaal zonder kwaliteitsverlies inzetten bij de productie van nieuwe binnenbanden. Hiervoor hebben wij een speciaal devulkanisatieproces ontwikkeld. Het recycling proces vindt direct plaats op de locatie waar het hergebruik plaatsvindt. De energiebalans is inclusief het transport, er wordt slechts één vijfde van de energie gebruikt in vergelijking met tot het winnen van dezelfde hoeveelheid nieuw Butyl.